Elektrik – Elektronik Laboratuvarı

Elektrik – Elektronik Laboratuvarı

Bu laboratuvar Elektrik Programı ve Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından 1. sınıfta ortak derslerde, 2 sınıfta ise programa özel derslerde kullanılmaktadır. 25 öğrenci kapasiteli ve deney setleri endüstri ile paralel sürekli geliştirilen laboratuvarda öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her çalışma yapılmaktadır. Öğrenciler, aşağıda belirtilen derslere ait uygulamaları bu laboratuvarda yapmaktadır. Ayrıca ders projeleri ve bitirme ödevleri kapsamında da laboratuvardan faydalanmaktadırlar.​

 

ELKM 154 Elektrik Devreleri Laboratuvarı

Temel devre elemanlarının (direnç, bobin, kondansatör) özelliklerini, devre teorisini (Doğru Akım ve Alternatif Akım) ve ölçüm yöntemlerini öğretmeyi amaçlayan deneyler yapılmaktadır.

ETKM 203 Mikroişlemciler ve Laboratuvarı

Mikroişlemci sistemlerinin anlaşılmasını ve temel çalışma prensiplerinin kavranmasını amaçlayan, sistemi tasarlama, assembly düzeyinde programlama mantığı geliştirme, mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemini modüler bir şekilde endüstriyel uygulamalarda kullanma amaçlı deneyler yapılmaktadır.

 

ETKM 254 PLC (Programlanabilir Lojik Kontrol)

PLC temel ilkeleri; giriş görüntü belleği, çıkış görüntü belleği, giriş birimi, çıkış birimi, programlayıcı birimi, PLC programlama; temel lojik işlemler, karmaşık lojik işlemler ile ilgili programlama örnekleri ve endüstriyel uygulamalar yapılmaktadır.

 

ELKM 205 Elektromekanik Kumanda Sistemleri

Kumanda ve kontrol sistemlerinin amaç, hedef ve özellikleri göz önünde bulundurularak endüstriye yönelik deneyler yapılmaktadır.

 

ELKM 201 Elektrik Makineleri-I

Transformatörler ve DA motorlarının endüstriye yönelik deneyleri yapılmaktadır.

 

ELKM 202 Elektrik Makineleri-II

Senkron ve asenkron motorların endüstriye yönelik deneyleri yapılmaktadır.