TRAMLab (Translasyonel Malzeme Araştırma Laboratuvarı)

Translasyonel Malzeme Araştırma Laboratuvarı

Amaç

Biyomedikal Mühendisliği başta olmak üzere kurumda eğitim alan öğrencilerin Ar&Ge fikirlerine destek vermek, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına katkı sağlamak ve sanayiden gelen taleplere göre ürün geliştirme anlamında katkı koymak üzere faaliyet göstermektedir.

Kapsam/İçerik

Polimerik malzemelerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik ihtiyaçlarına göre farklı formlarda tasarlanarak, üretilmesi ve karakterize edilmesi üzerine çalışmaktadır. Laboratuvarda geliştirilen malzemeler nanomalzeme, transdermal bant, kolon dolgu malzemesi formunda üretilmekte ve izolasyon, uzaklaştırma, kontrollü salım, sensör, hedefli ilaç gönderimi gibi temel amaçlarda üretilebilmektedir. İstenen özelliklere göre tasarım yapılarak üretim gerçekleştirilmektedir.

Çalışma/Uygulama Alanları

Polimerik malzeme sentezi, membran ve film yapılarının sentezi, mikro gözenekli kolon dolgu materyallerinin sentezi, nano boyutlarda partikül üretimi ve tüm bu ürünlerin karakterizasyonu, ilgili ürünün kullanım amacına uygun ortamlarda çalışabilirliğinin test edilmesi.

Cihazlar

Mikroskop

Ter toplama cihazı

Vortex

Densitometri

Analog Heatblock

Isıtıcılı karıştırıcı

Mini santrifüj

Fotometre

Shaker

Spektrofotometre

Hassas terazi

Fırın

Malzemeler
Mini santrifüj cihazı 2 mL veya 1,5 mL eppendorf tüpler kullanılmakta (Maksimum rotor hızı: 14.800 RPM)
Masaüstü santrifüj cihazı 15 mL falkon tüpler kullanılmakta (Maksimum rotor hızı: 4.500 RPM)
UV-vis spektrofotometre (200-500 nm.)
Analitik terazi (Hassas terazi) (0,1 Mg. Hassasiyette)
pH metre cihazı