Moda Atölyesi

Moda atölyemiz de sanayi tipi 20 düz dikiş makinesi, 2 overlok,1 reçme, 2 ütü ,2 adet kesim masası ve 20 adet prova mankeni bulunmaktadır. 20 öğrenci kapasiteli atölyemizde Giysi Atölye-I, Drapaj-I, Giysi Atölye-II, Drapaj-II dersleri işlenmektedir.

Moda atölyemizin hemen yanında kalıp atölyemiz mevcuttur.30 öğrenci kapasiteli atölyede Kalıp çizim masaları ve bir adet akıllı tahtamız bulunmaktadır. Atölyemizde Kalıp Teknikleri ve Uygulama-I, Moda Tasarımı-I, Kalıp Teknikleri Ve Uygulama –II, Moda Tasarımı –II dersleri işlenmektedir.

Giysi atölye-I dersinde sanayi makinesini tanımadan başlar ve çıma,gaze,fermuar,cep,yaka vb.dikimi çalışmalarını yapar.
Giysi atölye-II dersinde, giysi atölye-I de öğrendiği konuları etek, gömlek ve şort ürünlerini dikerek uygular.

Drapaj- I dersinde drapajın temel tekniğini öğrenip yaptığı çalışmaları kalıba aktarıp diker.

Drapaj-II dersinde kendi tasarladığı giysileri drapaj tekniği ile ürün haline dönüştürür.

Kalıp teknikleri ve uygulama-I, Temel etek,etek çeşitleri ,temel beden ve temel kol çalışmalarını önce 38 bedene yapıyor sonra kendi ölçülerine kalıbı dönüştürür.

Kalıp teknikleri ve uygulama-II , Model uygulamalı etek, beden çalışmaları yapar.

Moda tasarımı-I, kumaş dokularını ve silüete giysi giydirme ve renklendirme yapar.

Moda tasarımı-II, giysilerin teknik çizimini yapar ve silüete giydirir.